Известие

Collapse
No announcement yet.

Сервиз за ремонт на скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Само че всичко читаво е към София.
    Бургаско и 100-150км радиус не знам за сериозен сервиз за тези неща.
    А не искам да влизам във филма със смяна на това, онова, хвърляне на боб и накрая пак нищо, а сметката ****лв
    Няма да шпамя повече, явно нещо ще е по трансмисията като цяло.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Точно този е звука и при мене. Сега като се стопли времето намаля, даже днес следобед почти не се чуваше... Мн странно

---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:18 ----------

Ако си решиш проблема моля те да ми драснеш 1 съобшенийце, че ме побърква тоя шум...

Comment

Здравейте колеги. Бихте ли препоръчали сервиз за М32 в София или околността. Благодаря.

Comment

Не съм го решил и скоро смятам да не го правя.
          Ако го бях чул като купувах колата, изобщо нямаше да я купя. Доста пари хвърлих за сега и смятам само да карам .. шум не шум, каквото такова.
          Като почне да се чува повече от музиката или да има по- осезаеми симптоми ще ремонтирам.

Сега започнах да си мисля, че е нещо с маховика, съединителя ... пък и кутия може да е .. чувало се от деференциала :някъде:
          Все си мисля, че като тествахме колата не се чуваше нищо подобно и след това като тръгнах 2 пъти на 3-та с повече ГАЗ по леко нагорнище .. и се скапа. Миришеше на феродо дори след 300км магистрала
          Баси тъпият късмет ..

На 145-цата задната беше дясно и назад, понеже бързахме, гледах лоста, гледах и реших, че 1-ва е на мястото на 3-та .. а където е първа е задна .. не видях мушука, който се повдига.

Първоначално публикувано от Doctora88 Покажи съобщение
          Точно този е звука и при мене. Сега като се стопли времето намаля, даже днес следобед почти не се чуваше... Мн странно

---------- Post added at 20:19 ---------- Previous post was at 20:18 ----------

Ако си решиш проблема моля те да ми драснеш 1 съобшенийце, че ме побърква тоя шум...

Comment

Не е от това! Моята също не издавале звук., когато я купих, но 3,4 дена след това започна. Аз също няма да ремонтирам за сега, че и аз една торба пари дадох, но когато дойде време за съединителя ще гледам, може и от там да е нещо, че и без друго тропа, като я запаля студена

Comment

Надявайте се да е от друго. Като усилвате музката сега, след не дълго време няма да можете да си я направите и ще търсите втора употреба, в скапано състояние, която ще правите и нея допълнително. Казвам ви го от голямо наблюдение и мнгократно повтаряща се една и съща такава грешка.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Карах я в 2 сервиза, но в единия я карах за лагер главина да сменям и се оказа, че звука идва от диференциала, но те не правят скорости. Закарах я след това в един от сервизите, които са посочени тук в форума, казаха ми, че не е от скоростите а от лагер на главината... Хайде кажи ми друже, как да постъпя? Едните ти казват 1 а другите друго... Кажете някой в София, който да може да каже със сигурност, след като огледа колата, че скоростите са за ремонт, но и да има възможност да ги оправи!? Не може никой от този форум да не е праеил ремонт на скоростите си в София... Без да ми препоръчвате Лисан или Спринт ауто! Благодаря предварително!

Comment

Форумните сервизи не ремонтират ск.кутий.Свалят ти кутията и се отнася в специализиран сервиз.По добре си оправете скоростите, вместо покупка на втора употреба.До затвора в София има сервиз за скорости.Цената е около 1000 лв,може и повече.
                  Alfa Romeo 156 1.8 ех
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDM

Comment

Може би е малко и на късмет.
                    Има хора, който са си купили кутия 2-ра ръка и карат години.
                    Много ми допада колата, но това ме разочарова, почти на кантар съм от това че я купих.
                    Писах на BO с въпрос дали може да се оправи за 1-2 дни, защото не съм от София, а почти нямам доверие на сервизи, който не са виждали alfa.

Първоначално публикувано от corvette Покажи съобщение
                    Форумните сервизи не ремонтират ск.кутий.Свалят ти кутията и се отнася в специализиран сервиз.По добре си оправете скоростите, вместо покупка на втора употреба.До затвора в София има сервиз за скорости.Цената е около 1000 лв,може и повече.

Comment

Писал съм ти лично
                      Alfa Romeo 156 1.8 ех

Comment

Какво мислите като временно решение и дали би имало ефект с този шум.
                        Вероятно може да се дължи на падане на циментацията на някой лагер, а може и по- лошо .. пълно недоразумение са тези лагери.

Смяна на маслото и добавяне на добавка : Дура люб или на Barthal за скоростни ктутий - има и на други производители.
                        - мисля да опитам с на бардал. все пак скоростите си работят, само този лек вентилаторен звук

Comment

В повечето случай няма ефект
                          Alfa Romeo 156 1.8 ех

Comment

Първоначално публикувано от corvette Покажи съобщение
                            В повечето случай няма ефект
                            Аз дори не знам дали е от кутията, прочетох сигурно 200 мнения от различни националности.
                            При тези при който не влизат или излизат скоростите, чатка и тн .. няма ефект.
                            При тези с леко виене, виенето(странният вентилаторен звук) намаля .. "може би временно".
                            Мен за първо време ме устройва.
                            Вчера качих един алфист .. Казва .. това в средата на конзолата това не може да е кутия .. ама пък свързано със скоростта та така

Днес поръчах ново масло
                            MOTUL Motylgear 75W-90 - същото карах на 145-цата 20к-30к
                            Поръчах и LIQUI MOLY Добавка за трансмисионно масло с
                            МоS2 20мл ((1 брой) в сайта на Liqui пише 1 литър 1 опаковка, аз ще сложа само 1))
                            *по книга за тази кола (1.9)дават масло с вискозитет 75W85 а за 2.4 75W90
                            На много места, чета че проблема не е толкова в кутията, колкото в първоначално погрешното вложено масло.

Като източим маслото ще видим, дали има метални частици, а и хубаво е да се смени на 150к е колата вече.
                            Каквото стане .. ще пиша ако има положителен ефект
                            Last edited by flipz; d.m.y г., 13:50.

Comment

Сигурен ли си че този ефект не е от гумите?

Виж си и джантите да не са криви.Ама при някой който се е доказал, защото "гумаджии" и "джантаджии" много, ама майстори малко...

И при мен имаше шум и при смяна на гумите с нови всичкият шум "мистериозно" изчезна ...

А лагер-главина провери ли?
                              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Колега, интерестно ми е просто понеже вече минах през този филм дали ще има ефект с новото масло и добавките.. и Аз сложих същото масло между другото. Мисля си обаче не искам да съм лош пророк, но си даваш парите на вятъра ...дано да греша. Проблема най-често е в скоростите това си е болежка за тая кутия. Другия вариант е кутията да е здрава и проблема да е в съединителя .. при мен преди смяната на съединителя колата работеше като трактор тракаше доста и се чуваше виене на 5 и 6 скорост, а след това и на 2 и 4. Нов комплект съединител лагер помпа и кутия. Старата си я пазя и скоро ще се ремонтира да си имам резервата в кръга на шегата Успех
                                -------------------------------
                                ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                                ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Working...
                                X